Nieuwsbrief Vliegbasis Leeuwarden mei 2018

In deze editie:
Enquêteresultaten – Klachtenafhandeling – Terugblik Relatieconcert Dronryp – Hoogvliegerdag op 16 juni – 75 jaar 322 Squardon – Wisseling van de wacht – Kalender – Interessante links

Nieuwsbrief Vliegbasis Leeuwarden mei 2018 editie

IN DEZE EDITIE:

ENQUÊTERESULTATEN
KLACHTENAFHANDELING
TERUGBLIK RELATIECONCERT DRONRYP
HOOGVLIEGERDAG OP 16 JUNI
75 JAAR 322 SQUADRON
WISSELING VAN DE WACHT
KALENDER
INTERESSANTE LINKS

ENQUÊTERESULTATEN

In de vorige burenmailing hebben we een enquête uitgezet. De resultaten daarvan zijn inmiddels binnen en verwerkt. In totaal hebben we zo’n 51 reacties ontvangen. Hieronder vindt u een overzicht terug van de meest gegeven reacties. Degenen die de enquête hebben ingevuld willen we hartelijk bedanken.
We hebben de reacties meegenomen in de voorbereidingen voor volgend jaar.

KLACHTENAFHANDELING

Er is sinds kort een nieuwe procedure gestart voor het aanmelden en verwerken van de klachten. Deze procedure zorgt ervoor dat de klachten sneller verwerkt worden, direct op de juiste plek terecht komen en beter gebundeld en behandeld kunnen worden.

We willen u daarom verzoeken om uw klachten voortaan via het digitaal invulformulier op de website van Defensie in te dienen (https://www.defensie.nl/onderwerpen/klachten-en-schadeclaims/geluidsoverlast/klachtenformulier). Hier kunt u uw klacht precies in eigen verwoording indienen en zult u sneller worden geholpen dan wanneer de klachtenafhandeling via ons algemeen telefoonnummer loopt. Tevens wordt dit nummer nietmeer gebruikt voor het afhandelen van uw klacht, alleen voor specifieke vragen die Vliegbasis Leeuwarden betreffen.

TERUGBLIK RELATIECONCERT DRONRYP

Op vrijdag 18 mei heeft Vliegbasis Leeuwarden een relatieconcert georganiseerd in Dronryp. De aanleiding daarvan was het 125 jarig bestaan van de lokale kaatsvereniging. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht speelde voor de eerste keer het concert “Summertime”. Dronryp had daarmee de primeur. De gastdirigent van het Orkest deed een deel van de presentatie in het Fries en dat werd erg gewaardeerd door het publiek. De basiscommandant van Vliegbasis Leeuwarden, Arnoud Stallmann, was ook aanwezig. Het concert is enthousiast ontvangen en er heerste een feestelijke stemming in de tent.

Er valt nog meer muzikaal te genieten van de Luchtmacht: Het Orkest Koninklijke Luchtmacht sluit de Cityproms in Leeuwarden op 1 juli af en daarnaast wordt er op 6 september 2018 ook nog een relatieconcert gegeven in Marsum. Volg het Orkest ook op haar Facebookpagina.

HOOGVLIEGERDAG OP 16 JUNI

Ernstig zieke kinderen voor één dag piloot op Vliegbasis Leeuwarden
Op zaterdag 16 juni 2018 komt voor 70 chronisch zieke – en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een droom uit als zij voor één keer in hun leven zelf een vliegtuig mogen besturen en daarmee een echte Hoogvlieger worden. Deze jeugdige piloten-in-de-dop zijn door Stichting Hoogvliegers uitgenodigd om die dag op Vliegbasis Leeuwarden onder begeleiding van ervaren piloten een vlucht te komen maken.

Wat betekent dit voor omwonenden?
De circa 70 vluchten worden uitgevoerd met ongeveer 20 sportvliegtuigjes, afkomstig van vliegvelden verspreid over heel Nederland. Deze vluchten zijn waarneembaar in de omgeving van Leeuwarden. Vooralsnog wordt gepland om de korte baan te gaan gebruiken. De vliegtuigjes gaan twee routes steeds opnieuw vliegen. Er vliegen geen F-16’s mee. Daarnaast vindt er ergens op de dag een zogenaamde ‘Runway run’ plaats, waarbij de kinderen in grote trucks over de startbaan worden gereden. Ten slotte is er een NH-90 gevechtshelikopter aanwezig op Vliegbasis Leeuwarden.

75 JAAR 322 SQUADRON

14 juni aanstaande viert het 322 squadron haar 75-jarig bestaan. Het 322 squadron is het operationeel squadron van Vliegbasis Leeuwarden. Dit houdt in dat zij de F-16’s vliegen en ervoor zorgen dat ze gereed zijn voor uitzendingen of oefeningen. Het 322 squadron is het oudste jachtvliegsquadron van Nederland en werd opgericht op 12 juni 1943 in Engeland. Dit omdat de vliegers bestonden uit Nederlanders die naar Engeland waren gevlucht tijdens de oorlog. Destijds heette het squadron nog “322 Dutch Squadron Royal Air Force”.

Tijdens de viering zal het Belgische F-16 demoteam naar verwachting een demonstratie uitvoeren.

WISSELING VAN DE WACHT

Het Hoofd Communicatie van Vliegbasis Leeuwarden, majoor Cynthia Bakker, is vanaf juni tot en met begin 2019 afwezig in verband met een geplande uitzending. Zij wordt waargenomen door Natasja van Rijn-Kooistra. Communicatieadviseur en tweede luitenant Jayme Tol vertrekt in september voor een uitzending, welke gepland staat tot begin 2019.

KALENDER

12 juni – 322 squadron 75 jaar
Dit is de officiële verjaardag van het 322 squadron op Vliegbasis Leeuwarden.14 juni – jubileumviering 322 squadron
Op deze dag wordt het 75 jarig bestaan van het 322 squadron gevierd.16 juni – Hoogvliegersdag 
Op zaterdag 16 juni zal de hoogvliegersdag plaatsvinden met om en nabij 20 propellorvliegtuigen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: