Wijkbibliotheek

Wijkbibliotheek

Afgelopen oktober hebben Boukje en Janet in samenwerking met het wijkpanel een vragenlijst in de wijk verspreid over een hun voorstel voor een bibliotheek in onze wijk. Hierbij vast een eerste terugkoppeling: er zijn veel reacties binnengekomen, waarvoor dank namens Boukje en Janet! Er zijn in totaal 70 enquêtes ingevuld (in de brievenbus of via de mail). Hiervan waren 37 huishouden positief over het idee en de locatie. 17 huishouden gaven aan positief te staan tegenover het idee, maar de locatie niet handig te vinden. 16 huishoudens konden zich niet in het bovenstaande idee vinden.

Omdat de meeste mensen hebben aangegeven interesse te hebben in het plan gaan Boukje en Janet dit verder uitwerken. Er is heel helder uit de enquête naar voren gekomen dat de eerder gekozen locatie (rondom de haven) in verband met hangjeugd in de zomer niet de meest geschikte plek is voor dit plan. Daarom wordt er nu verder gekeken naar andere mogelijke locaties in de wijk. Meerdere huishoudens hebben het grasveld rondom de brievenbus als optie genoemd en ook de plek naast de AED is meerdere keren naar voren gekomen. Boukje en Janet gaan deze locaties daarom verder onderzoeken en zullen hiervoor ook contact opnemen met de direct omwonenden van deze locaties.

Mochten er nog verdere vragen zijn, dan kunnen die in een mail naar het wijkpanel worden gestuurd, wij zorgen ervoor dat de mail daarna bij Boukje en Janet terecht komt: wijkpanelblitsaerd@gmail.com. Kortom: wordt vervolgd!

Geplaatst in Berichten.

Eén reactie

  1. Misschien is het handig om ook iets te plaatsen in een andere buurt. Wij hebben al een brievenbus, glascontainer en kleding container. Daar is ook overlast genoeg van. De wijk is groot genoeg om elders dingen te plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *